Barbara Bertelsen skal afhøres igen

Barbara Berthelsen er blandt de personer, der skal afhøres endnu en gang af Minkkommissionen.

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, skal den 1. april genafhøres af Minkkommissionen, som undersøger forløbet omkring den politiske beslutning om at aflive alle mink i Danmark. 

Det oplyser Minkkommissionen på sin hjemmeside.

Da Barbara Bertelsen blev afhørt i Minkkommissionen tilbage i november sidste år, sagde hun tydeligt, at hun mener, at ansvaret for den manglende lovhjemmel lå hos det daværende Miljø- og Fødevareministerium.

Det samme har Mette Frederiksen fastholdt.

Anders Eldrup, som er en af Danmarks mest erfarne - nu tidligere - embedsmænd sagde dog for nylig i et interview med Politiken, at Barbara Bertelsen har begået fejl i minksagen.

- Det er i sidste ende departementschefens opgave at spørge og dermed sikre, at der er hjemmel til at foretage de ting, regeringen ønsker, sagde Anders Eldrup til avisen.

- Normalt ville ansvaret ligge hos departementschefen i det pågældende ressortministerium, men sagen blev håndteret i Statsministeriet, og derfor blev det mere uklart, hvor ansvaret lå, sagde han.
Mens afhøringerne i Minkkommissionen var i gang i efteråret, kørte der sideløbende en sag om slettede sms'er.

Det var, efter at det kom frem, at blandt andre Mette Frederiksen og Barbara Bertelsen havde sat en automatisk slettefunktion til på deres telefoner.

Det betyder, at flere sms-korrespondancer fra dagene omkring beslutningen om aflivning, er væk. Minkkommissionen ville ellers gerne have haft lejlighed til at læse dem, og politiet forsøgte at genskabe sms'erne - dog uden held.

Flere centrale personer

I alt seks personer skal genafhøres, når minkommissionen samles igen i retslokalerne på Frederiksberg henholdsvis den 1. og 8. april.

Udover Barbara Bertelsen skal Justitsministeriets departementschef, Johan Kristian Legarth, endnu engang i vidneskranken. Det er tredje gang, at han er indkaldt.

Derudover skal en del af vidnerne fra Fødevareministeriets departement genafhøres. Det drejer sig om kontorchef Paolo Drostby, afdelingshchef Tejs Binderup og daværende departementschef i Fødevareministeriet, Henrik Studsgaard.

Sidstnævnte forklarede under sin afhøring i efteråret, at spørgsmålet om lovhjemmel ikke var 'top of mind', da beslutningen om at aflive alle mink blev truffet på et møde i regeringens koordinationsudvalg.

Derudover skal daværende veterinærdirektør Hanne Larsen også genafhøres.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle