Barndomsvenner samarbejder om frøhøsten: Det var en sej kamp i år

Vennerne Ole og Christian har fulgtes gennem livet siden barnsben op gennem ungdommen, og nu som voksne, hvor de høster engrapgræs i fællesskab.

Ole Christiansen fra bedriften Dalsagergaard og Christian Wiid fra bedriften Arildstofte har været venner, siden de var helt små børn. De har hængt ud op gennem ungdommen, og havde derefter nogle år, hvor de brugte tid på at etablere sig hver især.

"Der var lige nogle år, hvor vi ikke rigtig så så meget til hinanden. Christian startede uddannelsen før mig, så han startede også som selvstændig tiligere. Jeg var lidt senere i gang og tog en lidt længere uddannelse og var også lige en tur i Australien", siger Ole Christiansen.

Høster i fællesskab

Da de begge kom ind i landbruget som selvstændige begyndte de igen at holde kontakten. Og for et år siden, begyndte de også et landbrugssamarbejde.

"Når man kører og skårlægger, så er det træls kun med en maskine, og så fandt vi ud af at køre sammen og hjælpe hinanden. Det går noget nemmere med to mejetærskere", siger Ole Christiansen.

Det var dog en hård nyser i år, da de skulle høste derer engrapgræs. Det var gået strålende med at få det hele skårlagt, men ligesom de skulle høste, begyndte en masse regnbyger at sabotere deres gode flow.

"Det var en sej kamp, fordi udfordringen i år har været, at det begyndte at regne, da vi skulle høste. Så vi har skullet stjæle os til høsten mellem bygerne. Men nu har vi jo to store mejetærskere, så når vi først går i gang, så går det hurtigt", siger Ole Christiansen.

De har i runde tal høstet 150 hektar frøgræs fordelt på tre fjerdedele engrapgræs og resten med rajgræs. 60 procent af arealet er Christian Wiids og de 40 procent er Ole Christiansens.

Det er kun frøgræs, de høster sammen, men de kan også sagtens hjælpe hinanden med en ekstra kornvogn, hvis det lige kniber. Deres fædre, som også er landmænd, er begge tæt på de 75 år, så det er ikke altid, at de kan klare mosten, men så er det godt, man har gode venner, der kan træde til i stedet.

Med de indsendte billede deltager Ole Christiansen i 'Skyd Høsten bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord

Skyd Høsten 2020

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle