Barnebarn hjalp med at køre korn fra: "Det skal du ikke tænke på farfar, den ordner vi!"

Finn Krogsgaards barnebarn, 4-årige Asger, havde helt styr på høstarbejdet og assisterede farfar da hveden skulle i hus.

Der var to ekstra sæt hænder, omend små af slagsen, med Finn Krogsgaard i marken, da noget af det sidste hvede skulle høstes. 

Landmanden driver gården Hjelmkjær i Dronninglund i Nordjylland, og her skulle der i mandags høstes hvede.

Ud over Finn Krogsgaards brødre, der ofte hjælper til under høsten, sad der også to ekstra sæt hjælpende hænder på landmandens to børnebørn, Asger (4) og Niels (2), der var taget med deres far på tur til barndomshjemmet i Dronninglund.

"Storebror kastede hurtigt sin kærlighed på min svigerfars lillebror Jørgen, der kørte korn fra, og han var også med ude at aflevere korn. Selvom han kun er fire har han helt styr på, at det hedder 'sneglen' og 'blinklyset' ", siger drengenes mor Marie Krogsgaard Holmriis.

Og den 4-årige knægt var tydeligt stolt af at hjælpe til. Da farfar på et tidspunkt spørger ind til kornet svarede knægten tilfreds:

"Det skal du slet ikke tænke på farfar, det ordner vi!", fortæller Marie Krogsgaard Holmriis.

Drengene fik lov at sidde ved siden af på både Massey Ferguson-mejetærsker og John Deere-traktor.


Det er Finn Krogsgaards søn, og drengenes far, der har taget de små videoklip, mens drengenes mor, Marie Krogsgaard Holmriis har klippet den sammen.

"Selvfølgelig synes børnene, at det er fantastisk at være med og få lov til at sidde med i maskinerne. Der er en hel speciel stemning i høsten, og det er skønt at kunne dele glæden ved opgaven og det arbejdsfællesskab, der opstår - og at spise madkurv i marken, som farmor har smurt", siger Marie Krogsgaard Holmriis, der tilføjer:

"Men jeg tror faktisk også, at min mand er glad for at komme derud. Han har jo været vant til at være med i høsten hvert år og er vant til at køre mejetærsker, så han nød også, at komme op og køre en runde i mejetærskeren".

I alt driver Finn Krogsgaard 170 hektar. Heraf blev der høstet 50 hektar hvede. Udbyttet landede på 7 ton pr. hektar, og vandprocenten på 14. 

Med de indsendte billeder deltager  Marie Krogsgaard Holmriis i konkurrencen Skyd Høsten Bedst.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Få gode råd til en sikker høst og deltag i vores høstquiz her. Så er du med i lodtrækningen om en DJI Mavic Air 2 Drone til en værdi af 7.990 kroner.

Faktaboks

Skyd høsten 2021 - Sådan gør du

Skyd Høsten Bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd Høsten-lagkage, værdi ca 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Sonos Move trådløs højtaler til en værdi af ca. 3.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.567,50 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Alle 13 afgrøder er indsendt og vinderne har modtaget et SuperGavekort til på 800 kr.

Skyd Bedste Video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple iPhone 12 Pro 128GB til værdi af ca. 8.900 kr.   
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

 

Betingelser for at deltage:

I alle konkurrencer er det en betingelse for at vinde, at ejer, forpagter, driftsleder eller maskinfører på det høstede areal er villig til at fortælle mere om høsten.

Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer skal være fra 2021.

Udvalgte billeder og videoer bliver vist på landbrugsavisen.dk, og de bedste fotos bliver trykt i LandbrugsAvisen.

Alle præmier udloddes af LandbrugsAvisen i samarbejde med Gjensidige

Alle, også ikke-landmænd, kan deltage i konkurrencen dog ikke medarbejdere ved LandbrugsMedierne og Gjensidige. LandbrugsAvisen forbeholder sig ret til at anvende indsendte billeder og tekst vederlagsfrit i LandbrugsMediernes trykte og elektroniske medier. Fotos og tekster må ikke fremstå stødende, indeholde klare reklamebudskaber eller krænke ophavsrettigheder. De fulde konkurrencebetingelser kan læses på hjemmesiden.

Emneord

Skyd høsten 2021 , video

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle