Beklager: Regnvejret fortsætter - og der kommer meget vand

Der er allerede faldet meget vand i februar, men der er endnu mere på vej, lover DMI, der melder at februar kan blive rekordvåd.

Gyllesæsonen lader vente på sig, og det ser ud til, at der i hvert fald går mindst et par uger endnu, før der er udsigt til flere dages tørvejr.

Det melder DMI.

Vi har allerede fået over dobbelt så meget nedbør sammenlignet med, hvad vi normalt får i februar måned, og der er mere på vej.

"Desværre fortsætter det med det våde vejr. Natten til torsdag kommer der et kortvarigt ophold, men så kommer der en ny front ind torsdag og fredag med en masse regn", siger Bolette Brødgaard, vagthavende meterolog ved DMI.

Torsdag og fredag skal man regne med omkring 10 - 15 mm regn, mens for hele ugen kommer regnmåleren til at vise 25 - 35 mm, og måske endda mere.

En normal uge i februar byder normalt på 11 - 12 mm.

Blæsten fortsætter også, og de næste par dage byder også på frisk vind til kuling. Måske heldigvis, for blæsten kan være med til at holde temperaturerne over frysepunktet.

Det kan dog ikke udelukkes, at der kommer en enkelt med minusgrader, fortæller Bolette Brødgaard.

Regnen fortsætter

Vi bliver dog ikke fri for regnvejret bare fordi kalenderen skriver uge 9. Også i næste uge er der vand på programmet, dog lidt mindre.

"Vi får ikke så meget vand som i denne uge, men klart over normalen", forudser langtidsmeterolog Martin Lindberg, der ser omkring 20 mm i prognoserne.

Normalt falder der 43 mm i løbet af februar måned, og med over 125 mm regn lokalt flere steder i landet er måneden allerede pænt over normalen og på vej mod en landsdækkende rekord. Rekorden holder år 2002, hvor hele Danmark i snit fik 109 mm regn. 


"Jeg kan konstatere at der er kommet meget regn, og vi ligger allerede på 76 mm allerede, så det er over normalt. Og med 25 – 30 mm i denne uge, og en del i næste uge, er vi godt på vej, og det ser ud til at februar i hvert fald når op over 100 mm", siger han.

Også vådt i marts

Også starten af marts byder på vand, selvom de stadig usikre prognoser lover noget mindre vand end i februar.

Uge 9 og uge 10 bliver heller ikke helt uden regn, og her skal man også forvente nedbør omkring normalen (11-12 mm), siger meterologen.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle