Bekræftet: Der er afrikansk svinepest i Tyskland

Den tyske landbrugsminister har netop bekræftet, at der er fundet vildsvin med afrikansk svinepest i Tyskland.

Der er fundet afrikansk svinepest i Tyskland.

Den tyske landbrugsminister Julia Klöckner har netop på et pressemøde fra det tyske landbrugsministerium bekræftet, at der er tale om et fund af afrikansk svinepest i Tyskland.

"Vi har fundet et tilfælde af et afrikansk svinepest på et vildsvin i Tyskland", lød det.

Vildsvinet er fundet dødt i det østlige Tyskland, i området Brandenburg. Dette område ligger tæt på grænsen til Polen - op mod et område, hvor der i de seneste måneder har været mange tilfælde af afrikansk svinepest blandt vildsvin.

På pressemødet udtalte talsmanden for fødevareministeriet, at der i de senere år har været holdt flere store øvelser i at håndtere dyresygdomme som ASF (afrikansk svinepest).

Derfor er man klar med handleplaner for, hvordan man skal forsøge at inddæmme sygdommen.

Det planlagte hegn, der skal beskytte Spree-Neisse-distriktet ved grænsen til Polen er dog endnu ikke bygget. Kun et mobilt hegn er sat op.

Landbrugsminister Klöckner udtalte, at handlen inden for EU kan opretholdes, men at der vil blive begrænsninger for virksomheder, der ligger tæt på findestedet.

Hun understregede samtidig, at ingen landmænd med svineproduktion indtil videre er blevet ramt af den frygtede sygdom.

Omkring 170 svinebedrifter med i alt omkring 750.000 grise befandt sig i Brandenburg-området ved seneste tælling i november 2019, vurderer myndighederne. Herfra eksporteres især smågrise til andre tyske delstater og også EU-lande.

Emneord

ASF i Tyskland , Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle