Bekræftet: Landbrugsstyrelsen politianmelder endnu flere støttesager

38 sager med støtteansøgninger, hvor der er mistanke om svig, er efter anbefaling fra Kammeradvokaten, oversendt til Syd- og Sønderjyllands Politi.

Landbrugsstyrelsen har politianmeldt 38 sager på grund af mistanke om, at der er begået svig i forbindelse med støtteansøgninger, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Dermed bekræfter Landbrugstyrelsen, hvad LandbrugsAvisen tidligere har skrevet om, at styrelsen har sendt endnu flere politianmeldelser afsted, siden 17 sager blevet overdraget til politiet i marts.

Mistanken om svig er opstået i forbindelse med sagsbehandlingen, og der er ikke sket udbetaling i sagerne.

Landbrugsstyrelsen har overgivet sagerne til Syd- og Sønderjyllands Politi, der skal undersøge, om der er grundlag for at rejse sigtelse.

I marts 2019 overdrog Landbrugsstyrelsen 17 sager til politiet med henblik på videre efterforskning og efter anbefaling fra Kammeradvokaten, som har vurderet omkring 85 sager i alt. 

Da der potentielt kan være tale om svig med EU-midler, vil Landbrugsstyrelsen udover dansk politi også indberette de enkelte tilskudssager til Rigsrevisionen og Det Europæiske Kontor for Bekæmpelse af Svig (OLAF).

Landbrugsstyrelsen har desuden besluttet at genoptage en række andre sager om projektstøtte som følge af det øgede fokus på svig. De berørte støtteansøgere vil løbende få besked fra Landbrugsstyrelsen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle