Beredskab har travlt i Midtjylland: Rykkede ud til 16 markbrande på syv timer

I Midt- og Vestjylland var torsdag en særdeles travl en af slagsen for brandfolkene, som måtte rykke ud til den ene markbrand efter den anden.

Fra torsdag klokken 14:30 og frem rykkede brandvæsenet ud til 16 markbrande i det midt- og vestjyske på en og samme dag.

Det skriver TVMidtvest.

"Brandene er spredt over hele kredsen, og det har været større eller mindre markbrande. De er vist alle opstået i forbindelse med landbrugsredskaber. Så især brandvæsenet har haft travlt i dag", siger vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi Carsten Henriksen.

Danske Beredskaber kører ud til godt 30 naturbrande om dagen, og alene i juli er de rykket ud til over 1.000 naturbrande og 449 i juni. Det er langt over det gængse antal brande på et helt år - hvilket er 1.200.

"Vi sørger for at have mandskab nok. I særdeleshed ved naturbrandene sørger vi for at sende mandskab nok af sted, så vi kan angribe med overlegen styrke til at begynde med", siger Lars Erik Leth, indsatsleder hos Midtjysk Brand og Redning, der også har et godt råd til landmændene.

"Landmændene kan sørge for at holde maskinerne rene og have noget slukningsmiddel med ud. Der er set flere eksempler på nogen, som har en vogn med vand eller en vandtank spændt på en traktor, men det er en god ide bare at have et eller andet med og være forberedt på, at det kan ske", siger Lars Erik Leth.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle