To besætningsejere får påbud om at aflive resterende mink

Hvis ikke to besætningsejere følger påbud om aflivning af mink, vil Fødevarestyrelsen bede om retskendelse.

12 dage efter et forbud mod hold af mink trådte i kraft, formodes der fortsat at være levende mink i to besætninger.

Det oplyser Fødevarestyrelsen.

"Vi har en dialog med de to besætningsejere, og vi forventer, at de selv afliver minkene", siger veterinærdirektør Hanne Larsen, Fødevarestyrelsen, i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Det midlertidige forbud mod hold af mink trådte i kraft 15. januar og gælder frem til 31. december i år.

Forbuddet blev vedtaget 21. december af et flertal i Folketinget, efter at regeringen i november sidste år besluttede, at alle mink skulle aflives.

Det kom senere frem, at det nødvendige lovgrundlag ikke var til stede i første omgang.

Brug for retskendelse

De to besætningsejere, der ifølge Fødevarestyrelsen endnu ikke har ladet alle mink aflive, har modtaget et påbud "med en passende frist" til at indsende dokumentation for, at dyrene er aflivet.

Hvis ikke denne dokumentation fremsendes, vil Fødevarestyrelsen anmode om en retskendelse til at få adgang til besætningerne.

"Men jeg regner ikke med, at det kommer dertil", siger Hanne Larsen.

Det har endnu ikke været muligt at få oplyst, hvad en "passende frist" vil sige, ligesom Fødevarestyrelsen ikke oplyser, hvilke besætninger der fortsat formodes at have levende mink.

En af dem, der stadig har mink er avler Erik Vammen fra Hobro. Han satte sit lid til et forskningsprojekt, der gjorde det muligt at holde liv i et antal mink.

Men forskningsprojektet ledet af en professor på Københavns Universitet fik afslag på et bidrag på 75 millioner kroner fra Fødevarestyrelsen.

Mandag aften faldt en politisk aftale på plads med kompensation på op mod 19 milliarder kroner til minkerhvervet og følgeindustrien.

/ritzau/

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle