Bestyrelsesformand forlader AC Farming (opdateret)

Bestyrelsesformand for AC Farming, Malthe Holst, er trådt ud af bestyrelsen.

Bestyrelsesformand, Malthe Holst, trådte i går, onsdag, ud af bestyrelsen hos den store svineproducent, AC Farming.

"Ja, det er jeg, men jeg har ikke yderligere kommentarer til det. Der er nogle ting, de arbejder på", siger han, da landbrugsavisen.dk fanger ham på telefonen torsdag formiddag.

Med sin udtræden af bestyrelsen er han med til at bekræfte billedet af en virksomhed med stor uro omkring økonomien.

Onsdag kom det frem, at åbent hus-arrangementet på det storstilede staldprojekt, som Gråkjær bygger for AC Farming, er aflyst.

Først havde Gråkjær og AC Farming forskellige forklaringer på aflysningen af åbent hus, men efterfølgende har direktør i AC Farming, Jan Rodenberg, bekræftet de økonomiske vanskeligheder overfor landbrugbrugsavisen.dk.

"Mht. byggeriet er vi godt tilfredse med det projekt, vi har bygget i samarbejde med Gråkjær og glæder os til at få det lavet færdigt, når der igen kommer penge i kassen. Vi er lige så ærgerlige som Gråkjær over den sene aflysning af åben stald, men dansk landbrug er likviditetspresset pt., og foder er vigtigere end nye stalde", skriver Jan Rodenberg i en kommentar til landbrugsavisen.dk.

Torsdag i sidste uge trak Gråkjær alle mand hjem fra byggepladsen hos AC Farming i Give. Dagen efter blev det længe ventede åbent hus på det spektakulære staldbyggeri aflyst.

Det er planen, at AC Farming skal have løbe- og kontrolafdeling til søer i det nye byggeri.

Tre landmænd og en investor

Det er tre landmænd og en investor, der står bag AC Farming.

- Carsten Lund Thomsen, der bl.a. har været svineproducent siden 1993, investor i DPL Invest, og i dag er medejer i svineproduktioner i bl.a. Litauen, Slovakiet og Rusland.

- Jan Rodenberg, der bl.a. har været ansat i SvineRådgivningen i Herning i 10 år - de første 3 år som konsulent og derefter som direktør.

- Jonas Juhl, der bl.a. har været driftsleder og elev hos Carsten Lund Thomsen, været med til at starte en danskejet svineproduktion i Slovakiet i 2005, været selvstændig med 500 søer siden 2008, og de sidste fem år været direktør for Grøndal svineproduktion

- Jan Daugaard Pedersen, der bl.a. er uddannet tømrer, har været selvstændig siden 1982 og opbygget en større entreprenørvirksomhed, Daugaard Pedersen, som han har solgt.

I dag ejer AC Farming A/S en lang række ejendomme i Sønderjylland og Midtjylland. Selskabet driver en af landets allerstørste svineproduktioner med 8.300 søer og en produktion på over 250.000 smågrise som eksporteres.

Ifølge AC Farming A/S's årsrapport for 2017, fik selskabet et resultat på 17,1 mio. kr. efter skat.

OBS: Artiklen er opdateret d. 31. august kl. 11.25. Vi skrev tidligere, at Carsten Lund Thomsen  er ophørt som ejer i AC Farming. Det er ikke tilfældet, erfarer landbrugsavisen.dk. Fejlen skyldes en ændring i et register, som blev læst forkert.

Emneord

AC Farming Tema

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle