Bier, bål og brand lokker flere med til landsmøde i 4H

Når børne- og ungdomsorganisationen 4H's landsmøde 2018 løber af stablen lørdag, vil der være flere deltagere end normalt.

Lørdag 7. april holder børne- og ungdomsorganisationen 4H landsmøde på Dalum Landbrugsskole. I år er der tilmeldt flere end normalt. 

"Lige nu har vi 85 tilmeldte, og det er ret mange i forhold til, hvad vi er vant til ved landsmøder. Der plejer at være omkring 45-50 deltagere", siger Ninna Dreyer Staugaard, afdelingskoordinator i 4H. 

Den større tilslutning skyldes, at de i år har valgt at nytænke mødet.

"Vi spicer det lidt op i år og laver nogle aktiviteter, som 4H-klubberne kan se sig selv i fremfor at have en lang mødedag", siger hun og peger på, at den sidste del af mødet har overskriften Få inspiration til din 4H-klub.

Her vil der være ni små stande, der hver især viser nogle af de aktiviteter, der er i 4H.

Eksempelvis vil Ringsted 4H tænde op i bålet udenfor, da de har et tema, der hedder "Natur og bålmad", og 4H-haverne ved Gas Museet i Hobro har et kursus om biavl, som de vil fortælle om på deres stand ved landsmødet. 

"Så der bliver en livlig aktivitet, og det er simpelthen meningen, at deltagerne på mødet mingler og får en snak med dem, der står ved standene. De kan få inspiration af hinanden, som de så kan tage med hjem i deres egen 4H-klub", uddyber Ninna Dreyer Staugaard. 

Til landsmødet vil ledelsen blandt andet fortælle mere om "Strategi 2022", der blev igangsat i 2016, hvor et af målene er at fordoble medlemstallet.

Der vil også være valg til formandsposten, hvor Henrik Dalum, der har været formand siden 2014, genopstiller. Fristen for at stille op var 24. marts, og han er den eneste kandidat. 

Derudover vil der være valg til tre bestyrelsesposter, hvor alle tre genopstiller. Indtil videre er der heller ikke nogen modkandidater hertil, men der kan komme kandidater på dagen.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle