Bill Gates ejer nu 98.000 hektar amerikansk landbrugsjord

Den amerikanske tech-milliardær Bill Gates er nu største ejer af landbrugsjord i USA. Når det gælder ejerskab af amerikansk jord generelt overhales han dog markant af andre rigmænd.

Den amerikanske multi-milliardær Bill Gates ejer nu næsten 100.000 hektar amerikansk landbrugsjord.

Dermed er den verdensberømte tech-iværksætter bag Microsoft nu den største landmand i USA. Det skriver Forbes, med henvisning til en rangliste udarbejdet af det amerikanske fagmedie The Land Report.

Medierne omtaler, at Bill Gates nu ejer 242.000 acres, det amerikanske mål for landbrugsjord. I danske måleenheder er der tale om knap 100.000 hektar, nemlig 97.933 hektar. Det svarer til et område næsten lige så stort som hele Lolland.

Ejerskabet sker via milliardærens investeringsselskab Cascade Investments. Det er dog ikke lykkedes medierne at komme nærmere på, hvordan de mange tusinde hektar bliver drevet - eller om de i givet fald er udlagt til andre formål.

De seneste år har Bill Gates og hans hustru Melinda Gates også doneret en betragtelig sum penge til både opkøb af jord samt udvikling af mere bæredygtige og modstandsdygtige afgrøder i områder som det sydlige Afrika og sydlige Asien.

Næsten 900.000 hektar jord

Selv om Bill Gates altså er udråbt til største ejer af landbrugsjord, så er hans samlede jordbesiddelse langt fra at komme på toplisten over grundejere i forhold til andre ejere af amerikansk jord.

The Land Report udnævner den største jordbesidder som værende John Malone, der ejer 890.000 hektar ranches og skove. Grundlæggeren af tv-netværket CNN rangerede som nummer tre med 809.000 hektar ranchjord på tværs af otte stater.

Også Jeff Bezos, grundlæggeren af nethandelsplatformen Amzon har investeret i i alt 169.000 hektar, primært i den vestlige del af Texas.

Det danske landbrugsareal er til sammenligning 2,6 mio. hektar.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle