Biodynamisk landmand anker ikke dom for dyremishandling

Både statsanklager og landmanden fravælger at anke dommen.

Sagen om den 86-årige biodynamiske landmand, Niels Stokholm, der er dømt for dyremishandling og er blevet frataget retten til at arbejde med dyr, ser nu ud til at være afsluttet.

Hverken landmanden eller statsadvokaten har nemlig valgt at anke dommen, der faldt i midten af november, til landsretten. Det oplyser senioranklager fra Nordsjællands Politi, Rikke Hald, til Helsingør Dagblad.

Landmanden, som tidligere drev landbruget Thorshøjgård i Villingerød ved Dronningmølle som en biodynamisk bevaringsgård for gamle danske landracer, er dømt for have mishandlet sit kvæg af racen Rød Dansk Malkerace, som gården i øjeblikket har 90 af.

Landmanden blev dømt efter dyrlæger og politifolk under et besøg på gården i marts 2018 blandt andet fandt en død kalv ligge i en boks, formentlig død af tørst.

Betyder ikke det store for gården

Ifølge senioranklageren fra Nordsjællands Politi mener også statsadvokaten, at straffen var for mild. Men med den dømtes høje alder i betragtning, samt andre personlige forhold, besluttede man ikke at anke.

Heller ikke den 59-årig kvindelige medhjælper på gården, Rita Hansen, har valgt at anke dommen. Hun slap med 20 dages betinget fængsel og en betinget frakendelse af retten til at have med dyr at gøre i tre år.

Hun har tidligere til Landbrugsavisen.dk forklaret, at en stor del af straffesagen bygger på en misligeholdt besætning, som gården tog ind i vinteren 2018. En del af flokken var så ilde medtaget, at de ikke kunne reddes, hvorfor hun stiller sig helt uforstående over for anklagerne om dyremishandling.

Rita Hansen fortalte ligeledes, at dommen ikke kommer til at have den store betydning for gården. I stedet for Niels Stokholm, der er kommet op i årene og alligevel ikke var ret meget i stalden, er der ansat to nye driftsledere. 

Landmanden havde 14 dage til at anke dommen, men har valgt ikke at benytte sig af den.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle