Biodynamisk landmand i ny bog: Biodynamisk er vejen frem

Den biodynamiske landmand Niels Stokholm er blevet interviewet til en ny bog om biodynamisk landbrug. Bogen hedder "kærlighed til alt levende."

På Nordsjælland ligger Thorshøjgaard. Her arbejder Niels Stokholm, der driver 63 hektar biodynamisk landbrug. 

Niels Stokholm er lige nu aktuel i en ny bog om biodynamisk landbrug, der hedder "Kærlighed til alt levende." 83-årige Niels Stokholm ønsker at være en forgangsmand for en mere bæredygtig retning inden for det danske  landbrug. 

"Det konventionelle landbrug befinder sig i en tornerosesøvn. Det er en tid, vi skal igennem. I dag er der kun fokus på, at økonomien skal være bæredygtig. Jeg mener i stedet, at naturen skal være bæredygtig. Når producenterne siger, at vi ikke kan brødføde nok mennesker, hvis vi omlægger det konventionelle landbrug til biodynamik, er det et udtryk for propaganda og kapitalisme. Jeg er overbevist om, at biodynamikken kan brødføde os alle. Men det tager tid og kræver, at vi ændrer vores vaner og vælger kvalitet frem for masseproduktion," siger Niels Stokholm i en pressemeddelelse. 

Bogen udkom 12. oktober og er kommet til af en række samtaler mellem filosoffen Carsten Graff og Niels Stokholm. Niels Stokholm er tidligere kendt fra dokumentaren "Så meget godt i vente", der fik en pris for bedste dokumentarfilm i Europa. 

Niels Stokholm leverer fødevarer til flere af de danske kokke. Kokken Claus Meyer har holdt blindsmagning på mælk, hvor mælken fra Thorshøjgaard vandt, og køkkenchefen på Noma henter både kød, grøntsager og mælk fra det lille biodynamiske landbrug på Nordsjælland.

"Jeg er overbevist om, at landbruget bliver mere miljørigtigt i fremtiden. Men ethvert fremskridt kræver tid og indsigt. I dag tager vi mad fra naturen. Jeg mener, at vi i fremtiden må finde glæde ved aktivt at hjælpe naturen. Biodynamisk landbrug er vejen frem," siger Niels Stokholm.

Der er inden for de sidste seks år sket en stigning i biodynamisk landbrug i Danmark. I 2016 bliver 2900 hektar jord dyrket biodynamisk i Danmark. 

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle