Biogas-formand: Vi kunne producere mere

Efter et stort overskud i 2021 melder Outrup Biogas klar til skrue op for produktionen. Ansøgning er sendt afsted, siger formand, der også må se den offentlige støtte forsvinde.

Der er fremdrift i dansk biogas. For eksempel har en gruppe landmænd i Outrup nordvest for Varde kæmpe overskud og kan nu klare sig uden tilskud, skriver JydskeVestkysten. Sidste år opnåede Outrup Biogas et resultat på mere end 26 millioner kroner i det kun andet år, hvor anlægget var i drift. 

- Vi kunne producere mere på lokalbiomasse, hvis vi måtte. Vi har søgt om tilladelse til at bruge en større mængde biomasse, og vi håber, behandlingen af den ansøgning fremskyndes, siger formand Preben Lauridsen om at bruge kapaciteten fuldt ud til JydskeVestkysten.

Det drejer sig blandt andet om gylle og energiafgrøder, men også restprodukter fra den nye proteinfabrik, Biorefine, der ligger i Nybro få kilometer væk og bruger græs som råvare. Men det kan ikke anvendes i øjeblikket.

Overskuddet er fremkommet på baggrund af lavere gaspriser, end de, der er nu. På grund af overskuddet mister Outrup Biogas sit offentlige tilskud, hvilket ifølge Preben Lauridsen kan blive et problem, hvis gaspriserne igen falder.

Ugens mest læste

Forsiden lige nu

Seneste fra Kvæg

Se alle

Seneste fra Mark

Se alle

Seneste fra Gris

Se alle