Biogasanlæg til økologisk gylle og biomasse måske på vej i Sønderjylland

En initiativgruppe vil etablere nyt biogasanlæg til både økologisk og konventionel gylle i Sønderjylland. Det skriver gruppen i en pressemeddelelse.

En initiativgruppe bestående af formanden for Syddansk Økologi, Flemming Skov, der er økologisk planteavler, og to økologiske mælkeproducenter Jens Christian Kjer og Niels Otto Lund har i nogen tid arbejdet på at skabe grundlag for et biogasanlæg, der kan håndtere økologisk gylle og biomasse. Det skriver initiativgruppen i en pressemeddelelse.

Stor interesse for økologisk biogasproduktion

Ved en række møder og sonderinger har gruppen fået en del tilkendegivelser, der viser, at der faktisk er stor interesse for at gå videre med arbejdet. Derfor har gruppen taget kontakt til mælkeproducent Kim Jørgensen, der er medlem af bestyrelsen for Sønderjysk Biogas a.m.b.a., for at kunne trække på nogle af de erfaringer, som han har opnået ved etablering af Sønderjysk Biogas a.m.b.a.

For at få nok volumen i anlægget er det planen at lave et kombineret anlæg, som kan håndtere økologisk såvel som konventionel husdyrgødning, fortæller Flemming Skov fra initiativgruppen. Det er første gang det prøves, men her ser vi de største muligheder for at skabe grundlag for et effektivt anlæg.

Efter møde med kritikere - DanAvl håber stadig 18. november · 10:55

Inviterer til møde

På baggrund af den store interesse inviterer vi nu til ”opstartsmøde” for at komme videre.  Derfor opfordrer gruppen alle interesserede økologer såvel som konventionelle til at komme og høre nærmere om mulighederne for at etablere et kombineret anlæg, der kan håndtere såvel økologisk som konventionel husdyrgødning.  Den geografiske placering ligger ikke fast, men vil blive hensigtsmæssig i forhold til leverandørerne og mulighederne.

Mødet foregår onsdag den 22. marts kl. 19.30, kantinen, Billundvej 3, Vojens

 

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu