Blå blok indkalder til nyt samråd: Døde mink ligger under åben himmel

Blå blok vil have ministeren til at gribe ind overfor aflivede mink, der bliver smidt på jorden, fordi Fødevarestyrelsen ikke har containerkapacitet nok.

Synet af tusindvis af aflivede mink, der ligger under åben himmel, udløser nu et nyt åbent samråd ed fødevareminister Mogens Jensen (S).

Billederne stammer fra bl.a. TV Midtvest, hvor Fødevarestyrelsen på grund af mangel på containere har valgt at opbevare minkene på jorden udendørs.

I et andet eksempel er minkene faldet ud af en cointainer, der ikke er blevet afhentet, inden de døde dyr er begyndt at gære og hæve.

"Det er helt vanvittigt at se det, som myndighederne foretager sig i forbindelse med aflivning af smittede mink, når vi kan se på billederne, at man lader smittede aflivede mink ligge på pladser under åben himmel og samtidig kan se at aflivede mink falder ud over kanten på containere", lyder det i en skriftlig kommentar fra Venstres Erling Bonnesen i forbindelse med indkaldelsen til samråd.

Udover Venstre vil også Dansk Folkeparti, Konservative Folkeparti, Ny Borgerlige og Liberal Alliance have ministerne til at tage affære og står bag samrådsindkaldelsen.

Til TV Midtvest forklarer stabschef fra Fødevarestyrelsen Karsten Aagaard:

"Der er jo folk på vagt, indtil vi har dem oppe i containere, så det ser vi ikke som nogen risiko".

Emneord

coronavirus mink

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle