BL vil ikke afsløre detaljer i forlig: "Men vi er tilfredse"

Der foreligger et underskrevet dokument med et forlig mellem Bæredygtigt Landbrug og staten i den såkaldte gødningssag - hvad dokumentet indeholder er dog hemmeligt.

Onsdag kunne Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør Jørgen Evald Jensen annoncere, at foreningen har indgået forlig med staten i "gødningssagen".

Sagen blev i sin tid startet af Bæredygtigt Landbrug, der mener, at særregler for danske landmænds brug af gødning har kostet landbruget millioner i tabte indtægter.

Landbrugsavisen.dk har forsøgt at komme nærmere detaljerne i forliget.

Hvad betyder det egentligt, når I siger, at der er indgået forlig? Har I ikke bare opgivet sagen?

"Det betyder, at parternes advokat går til retten og siger, at der er indgået forlig og sagen dermed ikke kører videre. Jeg kan ikke fortælle dig om detaljerne i forliget, men jeg kan sige, at vi er tilfredse", siger Jørgen Evald Jensen.

Ligger der et dokument med begge parters underskrift, og hvad indeholder det?

"Ja, der findes et dokument, men det er som sagt fortroligt".

I et forlig må man typisk give og tage - hvad har I været nødt til at give op for at få forliget?

"Jeg kan ikke give detaljer, men det vigtigste, vi har opgivet, er rettens ord for, at vi har ret. I en fælles vurdering med vores advokat (Hans Sønderby Christensen, red.) er vi kommet frem til, at det har for lange udsigter og vil koste for mange ressourcer at fortsætte".

"Det havde været rart, hvis vi kunne få det kørt gennem retten, men nogle af vores medlemmer påpeger jo, at de har fået lov at gøde mere for tre år siden. Så er det måske ikke dét værd at gå efter en principiel afgørelse".

Hvad er det vigtigste, I har fået ud af sagen?

"Det vigtigste er, at vi har fået rodet op i nogle ting, som ellers ikke ville have været muligt, hvis ikke vi havde kørt sagen. Vi har fået nogle interessante oplysninger fra blandt andet Landbrugsstyrelsen, der har givet os en ny forståelse af flere ting", siger Jørgen Evald Jensen.

Her henviser direktøren til, at BL mener at have fundet ud af, at landbruget har stået til regnskab for 50.000 tons kvælstof mere, end hvad det reelt har brugt.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle