Bliver minksag syltet? Minkbranchen vil fremskynde møde

Minkbranchen savner stadig svar på vilkårene for fremtidig minkavl i Danmark. Dato for bebudet møde er først om 11 dage.

Der var en altovervejende positiv stemning i lokalet, efter at minkbranchen holdt møde om vilkår for fremtidens minkavl i Danmark med fødevareminister Rasmus Prehn den 25. august.

Myndighederne skulle blot hjem og genbesøge modellen for de restriktioner, der ventes pålagt minkavlere, og så skulle der et nyt møde i kalenderen.

Men et nyt møde er først i kalenderen den 23. september, skriver Nordtinget.

Minkbranchen fik ellers det indtryk, ved det seneste møde, at parterne skulle mødes inden for nogle uger. Det skriver Sander Jacobsen, direktør for Kopenhagen Fur i et brev til ministeren.

Tiden er knap

Ifølge Nordtinget skriver han til fødevareminister Rasmus Prehn (S), at tiden er knap, og at ministeriet i forvejen har handlet langsomt, og at der er "en risiko for, at hele emnet ender på ”parkering” som følge af den parlamentariske situation og den forventelige valgkamp".

Minkbranchens frygt handler om, at der vil blive udskrevet folketingsvalg, inden næste møde afholdes. Det kunne eksempelvis være i forbindelse med Socialdemokratiets kongres i den kommende weekend.

Hvis det sker, bliver hele embedsværket sat i stå, og et svar om fremtidens minkavl vil i så fald ligge endnu længere ude i fremtiden.

Statens Serum Institut (SSI) leverede i begyndelsen af maj en risikovurdering, der slog fast, at der kun er en meget lav risiko for, at der vil opstå en farlig variant, såfremt der igen avles mink i Danmark.

Siden da har myndighederne arbejdet på at udfærdige retningslinjer for minkavl i Danmark. De lader stadig vente på sig.

17:42 Artiklen er korrigeret med ny rubrik og justeret tekst, da den første version byggede på en misforståelse om mødedatoer.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle