Blue Harvest: Vi tilbyder investor en ’fuld pakke’

Jens Ohnemus arbejder sammen med mæglere og banker.

Det er en fuld pakke, som den schweizisk baserede og danskejede formuerådgiver Blue Harvest tilbyder de udenlandske private investorer, der vil købe landbrug i Danmark.

»Vi tilbyder en komplet og fuld pakke. Vi sørger simpelthen for alt fra a til z,« siger Jens Ohnemus, Blue Harvest.

Den fulde pakke begynder med identifikation af egnede landbrug, vurdering af nødvendige tiltag for at højne landbrugenes standard og effektivitet, budgetlægning, skat, jura, finansiering, og den fortsætter helt frem til ansættelse af en driftsleder og nedsættelse af gårdråd med de rette personer.

Ejendommene finder Blue Harvest typisk i samarbejde med danske ejendomsmæglere og banker, men der er også unge driftsledere, der selv henvender sig for at få hjælp med at finde en investor.

»Det er os, der kommer med ekspertisen, når det eksempelvis gælder skatteregler, lovgivning og finansiering i Danmark. Når handlen er gennemført, er det sjældent, at en udenlandsk investor er interesseret i selv at deltage i det praktiske og driftsmæssige. Det tager vi os også af,« siger Jens Ohnemus.

Ønsker investoren selv at deltage i driften af landbruget, er det selvfølgelig også en mulighed, understreger Jens Ohnemus.

»Men det er meget sjældent, at en investor engagerer sig i det praktiske. Dog vil mange gerne være medlem af gårdrådet for at følge med i driften på et mere overordnet plan,« siger Jens Ohnemus.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle