BMG-konkurs får storbank til at nedjustere (opdateret)

Spar Nord rammes af BMG-konkursen. Må nedjustere forventningerne til hele årets resultat med tocifret millionbeløb.

Spar Nord er som bankforbindelse til BMG også ramt af den store konkurs, der blev endelig for kornhandleren tirsdag morgen. Det meddeler banken til fondsbørsen. 

"Spar Nord er blevet ramt af et uventet tab på en af bankens erhvervskunder som følge af en svindelsag hos denne, der har ført til virksomhedens konkurs og et forventet tab for banken på ca. 45 mio. kr.," skriver banken. 

"Det er en umanerlig trist sag. Der er kun tabere i sådan en sag. For banken er det kommet som lyn fra en klar himmel. Der var ikke noget, der tydede på, at det var en virksomhed i krise", fortæller Lars Møller, bankdirektør i Spar Nord i et interview med landbrugsavisen.dk

"Efter de informationer, vi er i besiddelse af, er det bedste bud lige nu, at det kan medføre et tab på op til 45 mio. kroner", siger han.

Spar Nord har ellers som oplyst i seneste regnskab for 2017 virksomhedspant for 40 mio. kr. i BMG.

Men dem forventer banken altså ikke at få, fortæller Lars Møller.

Hvordan er I nået frem til de 45 mio. kr.?

"Det er ved at se på vores engagement. Det er vores sikkerheder, som vi vurderer, ikke er så store. Blandt andet, fordi der er tale om fiktive fakturaer, er det vanskeligt at gøre op, hvad den reelle værdi er".

Vil det sige, at selv om I har et virksomhedspant på 40 mio. kr., så forventer I ikke at få dækning?

 "Jo, vi forventer at få lidt. Men det medfører et udækket engagement på 45 mio. kr, som vi forventer, at der stort set ikke bliver dividende til".

Så du forventer ikke, at der er aktiver i boet?

"Vi forventer at få et lille udbytte af vores sikkerheder, der gør, at vi kommer ned på et tab på 45 mio. kr.".

- Har I en ide om, hvor stort omfanget af fiktive fakturaer er?

"Nej, det har vi ikke noget overblik over. vi kan forholde os til vores egne tal".

- I har jo også en del landbrugskunder i banken. Er deres tab også indregnet i tallet om de 45 mio. kr.? 

"Det er det direkte forventede tab på dette kundeengagement.  Vi har ikke overblik over, om det rammer andre. Selskabet har formentlig haft kunder over hele landet, så det er ganske svært at vurdere".

Ifølge fondsbørsmeddelelsen betyder BMG-konkursen, at Spar Nord nu nedskriver sine forventninger til hele bankens resultat efter skat på omkring 920 mio. kr. mod tidligere i niveauet en mia. kr.

"Basisindtjeningen før nedskrivninger forventes realiseret i niveauet 1.265 mio. kr. og dermed inden for den tidligere udmeldte forventning, der var i niveauet 1,3 mia. kr."

Emneord

BMG

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle