BMG-kurator: Vil sælge 600 kontrakter med landmænd

Interesserede købere har nu adgang til at byde på BMG's mange fremtidige handler med landmænd.

600 indgåede kontrakter mellem den kollapsede kornhandler BMG og danske landmænd på handel med korn, kemi og gødning ligger nu til gennemsyn hos en række etablerede aktører inden for branchen.

Dermed kan de berørte landmænd fra BMG-konkursen se frem til, at deres aftaler måske alligevel bliver overholdt. Det håber og tror kurator Søren Christensen Volder fra BechBruun i hvert fald.

"Vi har lavet et datarum i skyen med dokumenter, sådan at interesserede købere kan gennemse, om og hvor mange af kontrakterne de i givet fald vil byde på", fortæller han.

Hovedmålet for de to udpegede kuratorer i konkursboet er at afvikle alle aktiviteter, så der bliver flest mulige midler til at dække de mange kreditorer, der har lidt tab på kollapset i selskabet BMG.

Ifølge Søren Christensen Volder lå BMG inde med hele 600 indgåede kontrakter med kunder.

"Det er alle sammen kontrakter, der løber fremadrettet. Den samme landmænd kan have flere kontrakter", fortæller han.

"Tyngden ligger på korn, men der er også en del på gødning og på engros".

"Vi håber, at vi kan drive salgsprocessen frem mod et bud i starten af næste uge".

kontrakter er reelle

Forud for at have givet de mulige købere adgang er gået et større arbejde med at få overblik over BMG's arkiver.

"Vi har fået rigtig god hjælp fra de tidligere medarbejdere. De har ydet et stort arbejde de sidste dage på at prøve at redde det videre", konstaterer Søren Christensen Volder.

Han anser denne del af virksomheden for at være reel og ikke omfattet af den nu bortviste direktør og ejers fiktive fakturaer.

"I forhold til kontrakterne har vi ikke kunnet se noget svindel. Måske er de blevet misbrugt som en del af svindlen. Men kontrakterne er efter vores bedste overbevisning reelle", siger han.

Indholdet er kontrakterne kan pege flere år frem.

"De kan både handle om hvede i 2019 eller 20. Men nu må det være op til en mulig køber at vurdere, om de prismæssigt er attraktive at købe. Der kan være enkelte kontrakter, vi vælger at træde ind eller ud af, hvis et salg ikke bliver gennemført. Men først og fremmest vælger vi at afvente, om en eller flere interesserede købere vælger at løfte opgaven ud".

Emneord

BMG

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle