BMG: To skibe med gødning på vej - Kuratorer leder efter købere

Kuratorer skal finde en løsning på to skibe med gødning, der er på vej med gødning til konkursramte BMG.

To skibe med gødning er på vej hele vejen fra Kina til det nu konkursramte BMG i Randers.

Umiddelbart lyder det som en god nyhed for selskabets mange ventende kunder. Kunder, der i mange tilfælde har bestilt og forudbetalt gødningen allerede i august eller september.

Men det er langt fra sikkert, at de mange tons ender hos de landmænd, den var før konkursen var tiltænkt, fortæller kurator i konkursboet Søren Christensen Volder fra BechBruun.

"Vi har et par skibsladninger på vej hjem. To gange 500 tons mere er på vej", siger han og tilføjer så:

"Problemet er, at det ikke er betalt af BMG. Så for at det kan komme i omsætning og ud til landmændene, vil det kræve, at de kinesiske leverandører får betaling".

Hvor konkursboet forleden kunne glæde en række landmænd, der havde bestilt - men ikke forudbetalt - gødning med, at deres varer var på vej, så står det helt anderledes til med de to tilbageværende skibsladninger.

"Det er nok tvivlsomt, om konkursboet selv vil betale for disse ladninger. Jeg kan ikke håndtere leverancer og transport lige så effektivt som en almindelig handelsorganisation. Den avance, der ville være på handlen, risikerer at blive spist op, og som kurator skal jeg passe på, hvad jeg kaster mig ud i af risiko. Så bedste bud vil være et nej", siger han.

Derfor er de to skibsladninger med gødning en del af det udsalg af aktiver og kontrakter, som konkursboet nu har igangsat.

"Det vil være til at glide lige ind i for en etableret aktør på markedet", konstaterer Søren Christensen Volder.

Han forventer, at et eventuelt salg af de mange aktiver - herunder skibenes ladninger med gødning - vil være afsluttet engang i næste uge.

Emneord

BMG

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle