BMW vil udfase læder til bilsæder - hudedirektør ikke bekymret

BMW vil i stigende grad benytte alternativer til læder i sine biler, melder koncernen. BMW har indtil nu været en af de store aftagere af kreaturhuder.

BMW vil reducere, eller ligefrem helt udfase brugen af læder til interiør i sine biler over de kommende år.

Det har koncernen, der er blandt verdens absolut største forleden meldt ud i en opdatering om tiltag til at reducere sine udledninger af CO2.

"Nye veganske og ressource-effektive alternativer til læder er en anden vigtig del af BMW-gruppens forskning", skriver virksomheden i en pressemeddelelse om flere tiltag på bæredygtighedsområdet.

Bilindustrien, herunder især bilmærker som netop BMW og Audi, er sammen med taske- og luksusbranchen nogle af de helt store aftagere af kreaturhuder. På de bedste huder kan afregningen udgøre op mod 10 procent af den samlede pris på kreaturerne.

Det så man, da coronapandemiens mange nedlukninger sidste år betød hude-afregninger i brat fald, da bilindustrien i store dele af Europa lukkede ned.

Adm. Direktør for Danish Crown Beef, og formand for Scan-Hide, der er slagterikoncernens hudeselskab, Finn Klostermann er dog ikke bekymret over bilgigantens melding:

"Vi har en oplevelse af, at de store bilkoncerner er meget optagede af vores historie om sporbarheden på de danske kreaturer. Jeg er sikker på, at historien om de danske kreaturer, der leverer først mælk og skyr og biogas og så kød og læder, vil blive Scan-Hides vigtigste konkurrenceparameter i fremtiden" melder han.

I stedet forventer han, at udviklingen vil gå langt hårdere ud over producenterne af det kunstige læder, der ofte er baseret på plastik i dag.

"Jeg er overbevist om, at læder med en god historie om bæredygtighed vil være i bilerne i mindst 5-10 år frem også", siger han.

I stedet for traditionelt og syntetisk læder, lavet af PVC, vil BMW undersøge et såkaldt bæredygtigt materiale baseret på kaktus. Produktet kaldes deserttex og er lavet af pulveriserede kaktusfibre.

BMW-gruppen melder, at man desuden har investeret penge i et genanvendeligt produkt, Mirum, der også skulle efterligne alle egenskaber ved traditionelt læder, garn og skum.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle