Bondekone vil sælge lokale varer - over hele landet

Bondekone Louise Dolmer vil nu gøre sit koncept, med varer fra lokale producenter på Djursland, nationalt.

Det sidste par år har bondekonen Louise Dolmer solgt varer fra mere end 20 lokale producenter på Djursland til lokale restauranter og forbrugere fra sin egen butik og café i Grenå, Landmad. Fra æblemost og honning til svinekød og limousinebøffer og sorte havregryn, har hun solgt.

Nu skal konceptet gøres nationalt - og man skal kunne købe maden via webshop og i store mængder til storkøkkener.

"Vi brænder for at bevare og udvikle de gode produkter fra den danske bondekultur, som langsomt er ved at svinde bort. Vi har plads til alle. Både øko og ikke øko, bare de laver den bedste smag og kvalitet, og har omtanke og hjertet med i deres produktion," fortæller Louise Dolmer i en pressemeddelelse.

"Når vi alle sammen har det lige omkring os, så er det da tosset ikke at spise det, og i stedet sætte tænderne i importeret brød og kød."

AB Catering og BC Catering har indgået en aftale med Landmad, der vil forsyne køkkenerne med eksempelvis kød, ost, pølse, æg og havregryn fra lokale stalde og marker.

Landmad.dk etableres desuden som et franchisekoncept. Planen er at etablere 50 butikker og lokale webshop fordelt i hele Danmark fra Skagen til Gedser og samtidig servicere de lokale restauranter og storkøkkener med lokale råvarer gennem samarbejdet AB og BC cater.

AB Catering og BC Catering leverer dybfrosne og kølede fødevarer samt kolonial og konserves til danske storkøkkener. Med 1500 medarbejdere 300 egne lastbiler leverer de til storkøkkener i hele landet.

Nemmere afsætning

Det vrimler allerede med tilbud om, at landmænd kan få afsat deres varer.

Ifølge Louise Dolmer er hendes koncept nemmere end de eksisterende, enkeltstående tilbud om at levere lokale fødevarer til forskellige grossister, detailhandlere, eget websalg, stalddørssalg, lokale restauranter og produktforædlinger.

Emneord

fødevarer

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle