Borgere demonstrerer mod minkmassegrav 200 meter fra badesø og vandboringer

Minkmassegrav tæt på badesø har fået borgere til at demonstrere.

Søndag kl. 15.30 startede en demonstration ved Ndr. Felding ved Holstebro.

Borgere på vej mod Boutrup Sø.

Årsagen er udgravning til en minkmassegrav der er pågået i løbet af natten og søndagen. Udgravningen er placeret ca. 200 meter fra Boutrup Sø, der er bade- og fiskesø. Ligeledes er der vandboringer tæt på.

Flemming Hedegaard, der er kendt i Landbruget som chefrådgiver i rådgivningsvirksomheden Byggeri og Teknik bor i nærheden og er en af initiativtagerne til demonstrationen.

"Vi demonstrerer, fordi vi synes det er helt hen i hegnet at man vælger sådan et sted til en minkmassegrav", siger Flemming Hedegaard til landbrugsavisen.dk.

Han mener demokratiet er sat helt ud af spil. 

"Jeg er rystet over, at det kan lade sig gøre i Danmark. Det er grotesk". 

Han har også lavet et opslag på sin Facebookside: 

STOP svineriet - massegrave til Mink ved Boutrup Sø i Nr Felding syd for Holstebro

Slået op af Flemming HedegaardSøndag den 8. november 2020

Selve proceduren omkring at finde egnede områder foregår hos Miljøstyrelsen oplyser Kontorchef i Miljøstyrelsen, Per Schriver til landbrugsavisen.dk. 

"Vi tjekker områder for nationale interesser såsom natura 2000- områder og drikkevandsinteresser, og de 'huller' vi finder på kortet, hvor det ikke påvirker de nævnte nationale interesser, sender vi videre til naturstyrelsen", forklarer han.

"Det er så op til Naturstyrelsen at vurdere de enkelte lokationer og i det her tilfælde sende det videre til forsvaret, fordi udgravningen er på militært område".

Han forklarer, at hvis det ikke er almen vandforsyning, men eksempelvis private vandboringer har de ingen oplysninger om dem. 

Da forsvaret ikke har kompentencer omkring drikkevandsinteresser og badesøer kan de ikke svare på spørgsmål omkring placeringen, oplyser pressetjenesten.

Miljøstyrelsen arbejder derfor på at svare på, hvordan de har kunnet godkende den aktuelle placering.

minkmassegrav

Natten til d. 8 november gik entreprenører i gang med at lave massegrave til op mod 4 mio. mink på et militært område ved Holstebro. Men området ligger tæt på en badesø og tæt på vandboringer. Det fik beboere i Ndr. Felding og lokalområdet til at arrangere en demonstration 8. februar om eftermiddagen, da man blev bekendt med projektet. Demonstrationen blev arrangeret af Flemming Hedegaard.

Obs. artiklen er opdateret kl. 17.38 med svar fra Forsvaret og Miljøstyrelsen.

Obs. Det fremgik tidligere at det var ved Sønder Felding, men det korrekte er Ndr. Felding.

Emneord

coronavirus mink , Top2

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle