Borgmestre: Forkert at finansiere landbrugspakken på LAG-besparelser

For at finansiere landbrugspakken har regeringen skåret 30% af LAG-midlerne til kommunerne. Det er 29 borgmestre og landdistrikternes Fællesråd imod.

Landbrugspakken skal finansieres, og pengene skal hentes andre steder i budgettet. Derfor har regeringen valgt at skære i de såkaldte LAG- Lokale Aktions Grupper – midler med 30 procent for at finansiere landbrugspakken næste år og fremefter. Det er 29 borgmestre i Danmarks yderkommuner sure over, skriver Jyllands-Posten i dag.

Midlerne bliver brugt til at skabe aktivitet, fornyelse og arbejdspladser i landdistrikterne. Og nu bliver de reduceret fra 90,3 millioner kroner til 63 millioner kroner. Paraplyorganisationen Landdistrikternes Fællesråd har sammen med borgmestrene sendt et brev til erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen, hvor de udtrykker deres utilfredshed over nedskæringerne.

Formanden for Landdistrikternes Fællesråd mener, at det er det helt forkerte sted at spare. LAG-midlerne bliver brugt til at skabe vækst og udvikling i områderne, og at det er med til at skabe nye arbejdspladser. Han opfordrer derfor ministeren til at finde beløbet et andet sted.

Flere kommuner siger blankt nej til vindmøller: "De støjer" 18. november · 11:07

Erhvervs- og vækstministeren er uenig.

"Jeg deler slet ikke deres opfattelse, og deres kritik er forfejlet. Landbrugspakken er skabt netop for at styrke yderområder og landdistrikter, for det er hovederhvervet, som vi forsøger at forbedre vilkårene for. Her har alle måttet bidrage for at finansiere denne pakke – og det gælder og LAG-midlerne," siger Troels Lund Poulsen til Jyllands-Posten.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu