Bornholmske landmænd takker nej til nyt østdansk politik-forum

”Udfordringerne er for forskellige”, siger formand for Bornholms Landbrug & Fødevarer Lars-Ole Hjorth-Larsen.

Bornholms Landbrug & Fødevarer går ikke med i nyt, østdansk samarbejde om et "politisk koordinationsforum" for landboforeninger i Landbrug & Fødevarers Region Øst.
Det besluttede foreningen ved et bestyrelsesmøde på Axelborg onsdag.

”Vi havde en god drøftelse og vi kan godt se visse muligheder i et samarbejde. Alligevel blev beslutningen, at vi ikke vil deltage i det. Vi synes, vore udfordringer er for forskellige”, siger formand for Bornholms Landbrug & Fødevarer Lars-Ole Hjorth-Larsen.

Tillidsfuldt samarbejde

Forskellene består i følge Lars-Ole Hjorth Larsen bl.a. i, at hvor sjællandske landmænd jævnligt har politiske diskussioner og konflikter med kommunerne, er det samme ikke tilfældet på Bornholm.

Alene øens størrelse og det faktum, at der kun er én kommune på Bornholm betyder, at tingene som oftest løses i et tillidsfuldt samarbejde.

"Vi har det nok lidt nemmere på Bornholm, vi samarbejder fint med kommunen og vi har kun én. Vi kender folkene i kommunen og alle kender hinanden mere eller mindre. Er der en landmand, der sprøjter en grøftekant væk, så er vi ret enige om, at det må man ikke".

Større behov på Sjælland

Geografien  betyder  også noget, siger Lars-Ole Hjorth Larsen.

”Vi er vant til at klare os selv herude i Østersøen. Og ellers er det min grundlæggende holdning, at det er Landbrug & Fødevarer, der tager sig af de generelle, politiske problematikker og det, der ligger uden for Bornholm. Jeg tror, sjællænderne har større behov for det samarbejde, end vi”.

Der var ifølge Lars-Ole Hjorth-Larsen lagt op til et bidrag pr. aktivt medlem for at deltage i det nye, østdanske ”politiske koordinationsforum”.

Forslaget til det nye samarbejde er vedtaget af et flertal på årsmødet i Østlige Øers Landboforeninger, der i konsekvens af den nye struktur er nedlagt.

Bornholms Landbrug & Fødevarer har ikke været inddraget i forarbejdet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle