Brødre høster rug på Nordfyn

Rughøsten forløb fint - dog med de klassiske udfordringer med vejret

I sidste uge blev der høstet Rug i Lunde på Nordfyn. 

Det skete med en Massey Ferguson Hybrid 9280 med et 30 fods skærebor hos Traun I/S, hvilket Susanne Traun Ulriksen har fanget et billede af. 

Bedriften drives som et I/S og ejes af Susanne Traun Ulriksens mand, Niels Traun Ulriksen, og hans bror Mogens Traun Ulriksen, som henholdsvis kører mejetærskeren og kører fra.

Susanne Traun Ulriksen selv bringer mad og kaffe til brødreparret og resten af deres høsthjælpere.

Høsten endte ud med en vandprocent på 15,5% og et udbytte på 8,5 ton pr. hektar, og her bliver vejret selvfølgelig nævnt som den største udfordring. 

Hellere en landmand end en direktør til bords 10. december · 09:40

Det næste der skal høstes på bedriften bliver både vårbyg og hvede. 

De driver i alt 460 hektar og er ved siden af ved at omlægge produktionen til 1.050 søer, en årsproduktion på 5.000 slagtesvin og 35.000 30-kgs grise. 

Med de indsendte billeder deltager Susanne Traun Ulriksen i Skyd høsten bedst. Her kan hun både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.  

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu