Brødre savnede arbejde i marken og lavede egen maskinstation

To brødre har en svaghed for landbrugsmaskiner, og derfor gik de sammen om at drive maskinstation i deres fritid.

Når far og mor kun har 12 hektar hvede og byg på hobbylandbruget ved Thy, kan høsten hurtigt overståes. I så fald må man finde alternativer for at få mere tid i marken.

Derfor slog brødrene Uffe og Christian Thomsen sig sammen om at drive maskinstation i fritiden og blandt andet tærske rajgræs med deres fars Dronningborg D9000 Jumbo. Interessen er kommet ind med modermælken, fortæller Christian Thomsen, den ældste i søskendeflokken på 34 år.

"Da jeg for nogle år siden prøvede at køre en bigballepresser hos en kammerat, var det noget af det fedeste, jeg kunne lave med en traktor. Faktisk bedre end traktortræk", fortæller Christian Thomsen.

Når han ikke arbejder som landmand hos en svineproducent, går tiden med at pleje de forskellige maskiner, brødrene har samlet sammen. Blandt andet Christian Thomsens egen traktor Case 2294 med over 250 hestekræfter, der tidligere har vundet lokalt traktortræk i 2014.

"Det er ikke så tit, jeg kører i de moderne maskiner. Sidste år ville min chef have mig til at presse bigballer med sin et år gamle John Deere, men jeg takkede nej, fordi jeg hellere ville køre i min egen, så den ikke holdt stille", fortæller han.

Hos Rosvang spiste en Case IH Magnum 7140 sig igennem vinterhveden, mens Christian Thomsen stod klar med kameraet. Gården ligger på den gamle Sjørring Sø, der udtørrede for 150 år siden.

Samvær med familien

Forældrenes gård har været i familiens eje, siden børnenes oldefar fik råd til at købe ejendommen i 1906, efter at have arbejdet i USA i 12 år. Det yngste barn i flokken, Thilde Thomsen på 26 år, hjælper i dag familien med at køre halm, når hun har lang sommerferie fra studierne i Aarhus.

"Jeg er jo vokset op på gården, så det er dejligt at komme hjem. Det giver også enormt meget for mig at bruge tid med min familie på noget, de elsker. Hver sommer drejer sig om høsten, og vi kan ikke lægge planer, hvis det er godt vejr", fortæller hun.

Om en uges tid skal brødrene igen ud, denne gang for at snitte 45 hektar majs hos tre forskellige kunder.

"Vi er lidt ophængt med at få tingene gjort klar, fordi min bror har travlt i smedevirksomheden. Vejret har været træls for os, og min far har stadig halm på marken. Heldigvis har han fået kørt nok, så vi spreder det måske", siger Christian Thomsen.

Familiens Dronningborg D9000 Jumbo leger maskinstation.


Tak for i år!

Konkurrencen ’Skyd Høsten med Gjensidige’ er nu slut, og vinderne vil blive offentliggjort i LandbrugsAvisen og på Landbrugsavisen.dk i uge 38.

Igen i år har engagementet været stort, og LandbrugsAvisen vil gerne takke for alle indsendelserne fra hele landet.

Det har været uvurderligt at følge med i alle de forskellige høsthistorier, og vi glæder os meget til næste år.

PÅ GENSYN I 2020!

https://landbrugsavisen.dk/files/styles/article_scaled/public/skydhoesten2017_lang_logo17.png?itok=BgLROvGo

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle