Brødrepar har sen hvedehøst på jysk gods

På Vosnæs gods blev en lang høstdag i måneskin foreviget af en tidligere medhjælper.

Anders Nymark har tidligere kørt for en maskinstation, hvor han blandt andet har høstet på Vosnæs Gods ved Skødstrup. Samtidig har han gået på landbrugsskole sammen med Kåre Lauge, der sammen med Simon Lauge forpagter jorden på godset, som er ejet af Kristian Adam greve Knuth.

Du kan også deltage i Skyd Høsten med dine billeder og video her.

- Og så bor jeg forholdsvist tæt på, og kom forbi mens de kørte. Og så tog jeg billedet fordi jeg syntes at månen i baggrunden var speciel, fortæller Anders Nymark, der i dag driver en kloakmestervirksomhed. 

- Jeg har presset meget halm dernede, dengang jeg kørte maskinstation. Det er virkelig en flot ejendom, og der er mange der bruger den flotte natur, fortæller han. 

Og selv om han altså ikke længere arbejder i landbruget, så trækker det stadig i Anders Nymark, når kalenderen rammer visse årstider. 

- Det kribler når det bliver forår og når det bliver høst, og man ser at de starter i marken. Så skal man lige snakke og høre hvordan det går. Det tror jeg altid vil hænge ved, fortæller Anders Nymark. 

Høsten på godset går over 390 hektar, og markerne på billedet tegner sig for 85 af dem. Og andenårshveden på jorden har givet 10 ton per hektar, som blev høstet med en Claas 780 og en 600.

Med de indsendte fotos deltager Anders Nymark i konkurrencen Skyd Høsten Bedst.


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Faktaboks

Skyd Høsten 2022 - Sådan gør du

Sådan deltager du:

Skyd Høsten Bedst:

  • Hovedpræmie: Høstfest til 25.000 kr.
  • Ugevindere: Gavekort til Maykers på 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: Gavekort til Maykers på 5.000 kr.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.749 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et gavekort til Maykers på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.
  • De resterende afgrøder, vi mangler at få indsendelser på, er: Triticale og hestebønner.

Emneord

Skyd Høsten 2022

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle