Brand i gødningstank i Fredericia førte til eksplosionsfare

Ekstremt høje temperaturer i brændende olietanke gjorde det svært for brandfolk at komme tæt nok på.

En voldsom brand i flere olietanke på Fredericia Havn natten til torsdag er så svær at slukke, at myndighederne først regner med at have styr på branden i løbet af torsdag eftermiddag.

Det oplyser Verner Pedersen, vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi, til Ritzau.

Branden, der opstod onsdag aften hos DanGødning i en tank med gødning, har bredt sig til flere andre tanke med palmeolie, der også kendes som fritureolie.

På grund af faren for, at en af tankene vil eksplodere, er indbyggerne i et område op til en kilometer væk fra havnen blevet evakueret til et nærliggende idrætscenter. Eksplosionsfaren blev dog aflyst torsdag formiddag kl. 10.51.

Tankvogne fra både Sønderjylland, Midtjylland og Nordjylland assisterer med slukningsarbejdet, oplyser Lars Høg Schou, operativ chef i Beredskabsstyrelsen på Twitter.

- Beredskabsstyrelsen har natten til torsdag indsat 45 mand og 13 udrykningskøretøjer og påhængsvogne til indsatsen, skriver han.

Kup på vej mod britisk Arla-formand 12. december · 11:23

Slukningsarbejdet er besværliggjort af de ekstremt høje temperaturer i den olie, der brænder.

- Når det er olie, der brænder, kan man ikke slukke det med vand, fordi det er så varmt. Derudover er det meget vanskeligt at komme tæt på, siger Verner Pedersen.

Togdriften var også påvirket, fordi skinnerne løber tæt forbi havnen. Derfor blev der indsat busser i stedet.

To personer er i forbindelse med branden kørt på skadestuen, fordi de følte sig dårlig tilpas efter at have været tæt de ødelagte olietanke.

/ritzau/

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu