Brand i kvægstald hos dansk EU-politiker: "Det kunne have gået ravruskende galt"

Lørdag eftermiddag gik der ild i Asger Christensens stald, hvor der stod 600 køer. Heldigvis nåede brandvæsnet hurtigt frem.

Asger Christensen, landmand og EU-parlamentariker for Venstre, var i weekenden hjemme på Nørupgaard ved Kolding for at fejre sin kones fødselsdag.

Lørdagen blev dog noget mere dramatisk end ventet, for da familien er på vej i skoven, ringer sønnen Peter og råber: "Brand!".

Der var gået ild i en tørretumbler i mandskabsrummet, der støder op til en kvægstald, hvor der går 600 køer. 

"Det kunne være gået ravruskende galt. Tørretumbleren var fuldstændig brændt ud, ilden var brændt gennem loftsisoleringen og bjælkerne. Det er selvfølgelig begrænset, hvad der kan brænde ilde i selve stalden, men med stor røgudvikling ville man være nødt til at gøre noget. Det ville være forfærdeligt, at skulle smide 600 køer ud af stalden", siger Asger Christensen, og priser midt i uheldet alligevel, at det skete om dagen.

"Det er heldigt, at det er sket om dagen. Når den sidste går fra stalden klokken eleve om aftenen og smider det sidste sæt tøj i tørretumbleren, går der fire timer uden nogen i stalden. Havde der gået ild i den om natten, havde det været forfærdeligt", siger han. 


Ilden nåede heldigvis ikke ind i stalden, men gjorde skade på et tilstødende lokale, hvor medarbejderne blandt andet har vasket deres tøj fra stalden. Foto: Asger Christensen.

Slukkede selv en del af ilden

Medarbejderne i stalden får selv slukket en del af ilden, inden beredskabet når frem. De rykker ellers hurtigt og er fremme efter kun 11 minutter:

"Stor ros til beredskabet, der var så hurtigt fremme", pointerer landmanden.

"Vi kunne se, at der var åben ild i et af de tilstødende lokaler. Så vi brækkede nogle lister ned, så vi kunne komme til at tømme pulverslukkeren der, hvor det brændte i etageadskillelsen".  

Asger Christensen har nu besluttet at sætte brandsirener op, som registrerer eventuel røgudvikling, så familien og medarbejderne kan blive advaret før, der går galt en anden gang.

”Man går selvfølgelig og funderer efter spdan en oplevelse. Det har vi lært af". Branden startede formentlig på grund af en kortslutning i tørretumbleren.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle