Brasilien vil afværge fødevarekrise: Tester genmodificeret hvede

Brasilien tester fra i år en genmodificeret hvedesort, der mere tørkeresistent. I Australien og New Zealand har myndighederne godkendt brugen af genmodificeret hvede i fødevarer.

Det statsejede brasilienske selskab Embrapa, der forsker i afgrøder, har sat gang i testningen af en række genmodicerede og mere tørkeresistene hvedesorter i bestræbelserne på at gøre landet mere selvforsynende.

Det skriver Reuters.

De brasilienske arbejde med konkret at teste genmodificerede hvedesorter er en del af en stigende global interesse for at udvikle hverdesorter, der kan modstå tørke, fordi mere ekstremt vejr i kølvandet på klimaforandringer truer det globale udbytte.

Helt konkret oplyste Embrapa fredag til Reuters, at det statsejede selskab har indgået en aftale med den argentinske virskomhed Bioceres. Det argentinske selskab har netop udviklet en genmodificeret hvedesort, der trives under tørre vejrforhold.

Også i Australien og New Zealand

De andre store kategorier af afgrøder, soja og majs, dyrkes næsten udelukkende med genetisk modificerede frø. Forbrugerne har hidtil været imod brugen af teknologien i hvede, fordi hveden er menneskeføde og ikke udelukkende bruges til dyreforder.

I maj godkendte Australien og New Zealand salg og brug af fødevarer, der indeholder Bioceres' genmodificeree HB4-hvede.

Det er nyt, at man i Brasilien tester hvede. Tilladelsen landede i marts, hvor tilsåningen af hvedemarker nær Brasilia begyndte, oplyser Reuters.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle