Bredal har så godt som udsolgt af denne spreder

Bredal har succes med ny bredspredende kalk- og gødningsspreder. Det seks meter brede spredeværk vises på Agromek.

Bredal har succes med producentens nye bugserede K-XE kalk- og gødningsspredere, der er udstyret med et nyt foldbart spredeværk, hvor de to spredetallerkner er monteret seks meter fra hinanden.

Under transport har sprederen samme bredde som en normal spreder, men nyheden er unik ved at have en spreddebredde på op til 30 meter for kalk. Tidligere var 16 meter det maksimale for kalk.

"Der er et stort behov for at kunne breddesprede med kalk. Med op til 30 meter i bredden kan maskinstationer forlænge sæsonen og landmændene får større fleksibilitet, fordi de kan bruge sprøjtesporene og sprede kalk efter såningen", siger Bredals direktør, Anders Buhl, der tilføjer, at K-XE sprederen er god til spredning af gødning i dårlige kvaliteter, for eksempel kvælstofgødning.

Det er den, fordi den er konstrueret med transportbånd til tallerknerne. Så gødningen skal ikke blæses gennem nogle rør, hvor man risikerer tilstopning på grund af støv og fugt.

Store landbrug

Bredal oplever både interesse og købelyst fra maskinstationer og store landbrug.

"Faktisk er vores produktionskapacitet ved at fuldt booket ud op til den kommende sæson, fordi der er større efterspørgsel på den nye spreder end forventet. Så vi arbejder allerede nu på at forøge produktionskapaciteten til den følgende sæson", siger Anders Buhl.

Emneord

agromek

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle