Britisk Arla-konkurrent i skrap melding til leverandører: Send mindre mælk - nu !

Britisk stormejeri i kontant besked til mælkeproducenter: Der skal reduceres i mælkemængderne med det samme.

Reducer i mælkemængderne med det samme. Sådan lyder et brev fra det næststørste britiske mejeriselskab Muller til en række af mælkeproducenterne.

Selskabet Müller, der også staves Muller eller Mueller af de britiske medier, er Arlas største rival til tronen som det største mejeri i Storbritannien, og har nu ifølge den britiske mælkeanalytiker Ian Potter skrevet til sine producenter, at samtlige landmænd skal reducere mælkemængderne med minimum tre procent fra nu og frem til slutningen af maj.

Dette gælder også deres speciallinjer til supermarkeder, samt økologer.

Ifølge brevet, som Ian Potter refererer til, skal reduktionerne på mindst tre procent måles over et gennemsnit på en uge. Dette vil uden tvivl give udfordringer, idet der normalt på denne årstid sker en stigning i mælkeproduktionen. Om dette er kalkuleret ind, fremgår ikke.

Hvordan reduktionerne skal ske, meldes der ikke noget om. Altså må landmændene formentlig selv afgøre, om de skal reducere deres fodring, reducere i antallet af dyr, selv hælde mælk ud, eller på anden vis lade færre kilo mælk komme med tankbilerne.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle