Britisk landbrug mangler hænder: "Pluk frugt for Storbritannien"

Storbritannien vil have arbejdsløse og corona-fyrede folk til at plukke frugt og grøntsager, fordi sæsonarbejderne har svært ved nå til de britiske øer under corona-krisen.

Normalt søger over 70.000 udlændinge fra EU til Storbritannien hvert år og udgør en afgørende arbejdskraft i frugt- og grøntsagssektoren.

Pga. corona-krisen frygter briterne nu, at der kommer til at mangle hænder til at plukke frugt og grøntsager, og derfor vil regeringen angiveligt lancere en storstilet kampagne under titlen "Pluk for Storbritannien", skriver The Daily Telegraph ifølge The Press and Journal.

"Vi ser meget frem til en kampagne for at "plukke for Storbritannien", der kan inspirere folk til at plukke disse afgrøder i nationens interesse", siger Minette Batters, der er formand i National Farmers Union i England og Wales.

Kampagnen skal rettes mod alt fra studerende til arbejdsløse til afskedigede folk fra hotelbranchen.

Fødevare- og landbrugsministeriet i Storbritannien skulle angiveligt også være i dialog med den britiske myndighed for arbejde og pension om at sende arbejdsløse over til sæsonarbejde.

Ifølge det britiske ministerium for fødevarer var produktionen af frugt over 11 mia. kr. værd i 2018, mens grøntsagsproduktion var omkring 6 mia. kr. værd.

Tidligere har Storbritannien forsøgt at hverve frivillige briter til opgaven, hvilket resulterede i 6.000 tilmeldinger.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle