Britisk selskab napper tidligere Danavl-svineavler

Avlscenter Møllevang vil fremover forhandle grisegenetik i samarbejde med et britisk avlsselskab.

Avlscenter Møllevang, som tidligere i år droppede ud af DanAvl - har valgt at indgå et samarbejde det britiske avlsselskab Pig Improvement Company (PIC), der er et datterselskab under Genus-koncernen.

Samarbejdet begynder fra juli 2018. Aftalen er betinget af en række forhold, og parterne vil fortsætte hver deres aktiviteter, indtil samarbejdet træder i kraft.

Efter juli 2018 vil Møllevang fortsat forhandle genetik på det danske marked - samt i visse andre lande.

Møllevang vil derudover blive PIC's eliteproduktionspartner inden for svinegenetik i Danmark. Niels Pedersen, ejer af Møllevang, vil fortsat kontrollere Møllevangs avlsaktiviteter, og de øvrige vilkår for det strategiske samarbejde fortroligholdes.

"Møllevang har avl og opformering af Landrace, Yorkshire og Duroc avlssvin. Møllevang startede som opformeringsbesætning i 2000 og blev avler fra 2002.

"Siden Møllevang påbegyndte sine aktiviteter som uafhængig svineavler, har vi haft en række muligheder for at indgå i samarbejde med andre udbydere af genetik", udtaler Niels Pedersen, Møllevangs adm. direktør, i en pressemeddelelse.

"Valget var klart; PIC's førende position inden for teknologi og globale aktiviteter gør PIC til et oplagt match for Møllevang. Når det strategiske samarbejde indledes i juli 2018, vil samarbejdet mellem Møllevang og PIC give vores kunder adgang til den højeste kvalitet inden for svinegenetik og dertil forbundne ydelser. Indtil da vil Møllevang fortsat tilbyde sine kunder højkvalitetsprodukter og ydelser."

“Møllevang har leveret avanceret genetik til danske og udenlandske producenter gennem næsten to årtier,” udtaler Bill Christianson, PIC's COO.

“Når det strategiske samarbejde indledes, vil det blive muligt for PIC og Møllevang at udbygge deres markedsposition i Danmark, styrke PIC’s forsyningskæde i Europa og øge konkurrencen på det danske marked.”

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle