Britiske producenter kan få gratis test af E.coli i kamp mod fravænningsdiarre

I kølvandet på forbuddet mod brug af zink opfordrer Elanco de britiske griseproducenter til at få testet grisene for E. coli, som ofte er årsag til fravænningsdiarre.

Firmaet Elanco, der markedsfører veterinærmedicin, tilbyder lige nu, at britiske griseproducenter kan få testet deres grise gratis for E.coli bakterier i forbindelse med forebyggelse af fravænningsdiarre.

Det skriver netmediet PigWorld.
 
E. coli er en af de store årsager til fravænningsdiarre. Typisk ser man E. coli stammerne F4 og F18 i forbindelse med fravænningsdiarre. 
 
Da griseproducenterne brugte zinkoxid som forebyggende middel mod fravænningsdiarre, kunne man skjule forekomsten af E. coli i besætningerne.

Gillian Bryson, kundeansvarlig hos den britiske afdeling af Elanco, påpeger, at producenterne nu bør være mere proaktive og arbejde for at minimere E. coli i staldene. 
 
Det er tæt på umuligt at komme af med E. coli, men man kan, ifølge Gillian Bryson, minimere spredningen til nye dyr i stalden.
 
To test kan anvendes til at teste for E. coli. Den ene er en kvantitativ test, som kan give svar ude i stalden på, om E. coli er tilstede eller ej. Den anden er en pcr-test, som kræver længere tid, men den giver til gengæld information om, hvilke E. coli stammer som er til stede.
 
Den kan være en fordel at kende til, hvilke E. coli stammer man har i stalden, såfremt man overvejer at vaccinere mod E.coli. 
 
Det er muligt at vaccinere mod de fleste stammer af E.coli og forsøg har vist, at grise, som er vaccinerede, har bedre tilvækst og større appetit. Vaccinerede grise bliver tungere og rammer slagtevægten syv dage hurtigere end uvaccinerede grise.

Pattegrisene kan vaccineres mod E. coli, når de er 18 dage gamle.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle