Britiske hunde dræber 15.000 får om året

Klager fra hundredevis af frustrerede landmænd får nu britisk politi til gå ind i kampen for hårdere straffe til hundeejere, hvis hunde angriber landmænds får.

Britisk politi i en række områder, North Wales, North Yorkshire, Devon and Cornwall, Hertfordshire og Sussex, er gået sammen om at opfordre landmænd til at indberette samtlige hændelser, hvor hunde har angrebet, jagtet eller ligefrem dræbt får.

Det sker i forlængelse af, at hundredevis af frustrerede landmænd har beskrevet deres problemer med hunde, der angriber deres får, på hjemmesiden Sheepwatch UK,.

Sheepwatch anbfalede sidste år landmænd at indberette deres erfaringer med hundeangreb, for at få klarhed over omfanget.

Og det skete i stort omfang.

Jager og dræber

Nu har politiet taget bolden op og vil bane vej for skærpede straffe til hundeejere, hvis hunde generer landmænds fårehold på forskellig vis - ved at jagte dem, angribe eller ligefrem dræbe dem.

Sheepwatch Uk skønnede i en rapport sidste år, at 15.000 britiske får hvert år må lade livet som følge af angreb af hunde i blodrus.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle