Burgerkæde: Vores bøffer skal opdrættes med mindre antibiotika

McDonalds vil droppe væksthormoner og rutinemæssig sygdomsforebyggelse i produktionen af sit oksekød.

Antibiotikaforbruget i produktionen af McDonalds burgerbøffer skal reduceres markant over de kommende år. Det vil den globale burgerkæde nu implementere som krav til sine mange leverandører.

Helt konkret kigger McDonalds på tre punkter. Først og fremmest skal det være slut med at bruge antibiotika som væksthormon i oksekødsproduktionen. Men derudover ønsker selskabet at stoppe brugen af vigtige humane antibiotika-præparater. Og det skal gælde både i brug til sygdomsforebyggelse og også når det gælder behandling af sygdomsudbrud i besætninger.

Tiltaget kommer på oksekødssiden, efter at det multinationale selskab er blevet presset af flere organisationer for at sætte standarder på området. Allerede for snart to år siden tog kæden skridt for at begrænse antiobiotikaforbruget i produktionen af restauranternes kendte kyllingenuggets.

McDonalds: Ikke så let igen

McDonalds påpeger, at WHO (Verdenssundhedsorganisationen) anser antibiotikaresistens for at være en af de største trusler mod verdenssundheden i dag og at man ønsker at gøre sin del på området.

Man tilføjer samtidig, at det at reducere antibiotikaforbruget er en kompleks opgave, der ikke kan gøres fra den ene dag til den anden.

"Der er begrænsede mængder af data for antibiotikaforbrug tilgængelig på tværs af den globale oksekøds-industri. Det er derfor, at vi i samarbedje med vores leverandører og oksekøds-producenter tager en strategisk tilgang", udtaler Keith Kenn, der er McDonalds chef for bæredygtighed.

I første omgang introducerer McDonalds pilotforsøg med den nye antibiotika-politik på sine ti største markeder; nemlig Australien, New Zealand, Frankrig, Tyskland, Irland, Polen, Storbritannien, Canada, Usa og Brasilien. Ved udgangen af 2020 vil man etablere markedsspecifikke mål for reduktionen af de medicinsk vigtige anbiotika-præparater.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle