Bylandbrug henter over en mia. kr. fra investorer

Infarm har samlet 170 millioner dollars i finansiering.

Startup-virksomheden Infarm, der beskæftiger sig med fænomenet Urban Farming har ifølge Reuters samlet 170 millioner dollars ind fra investorer.

Det svarer til godt en mia. danske kroner, som den Berlin-baserede virksomhed vil bruge på at ti-doble sit netværk af bylandbrug i Europa, Nordamerika og Asien i løbet af de næste fem år.

Infarm, der ikke skal forveksles med den danske gylleforsuringsvirksomhed af samme navn, har kort fortalt den filosofi, at fødevarer skal fremstilles så tæt på forbrugerne som muligt og omtaler sig selv som en landbrugs-revolution, der indebærer meget lavere forbrug af vand, plads, gødning og næsten ingen transport.

"Investeringen vil hjælpe os med at få en virkelig global indflydelse ... og i sidste ende ændre den måde, hvorpå folk lever, spiser og tænker på mad", siger Erez Galonska, Infarms medstifter og administrerende direktør for den syv år gamle virksomhed til Reuters.

Infarm meddeler, at der nu i alt er finansiering for 300 mio. dollars svarende til 1,9 mia. danske kroner. Blandt investorerne er Bonnier, der nok er den, der er bedst kendt i Danmark. Andre investorer er Hanaco, Haniel, Latitude, Atomico, TriplePoint Capital, Mons Capital og Good Harvest.

Infarm har ramt i alt 400 millioner dollars - 2,5 mia. danske kroner - i leveringsaftaler med store fødevareforhandlere, herunder Tysklands Aldi Sued, Marks og Spencer MKS.L i Storbritannien og Kroger KR.N i USA.

Planen er  nu at arealet under dyrkning udvides til fem millioner kvadratmeter eller 500 hektar inden 2025 I dag er der cirka en tiendedel eller 50 hektar i 10 lande.

Erez Galonska siger, at Infarms mål er at skabe overskud inden 2023.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle