Canada: Vi har mistet 500 mio. kr. på handelstvist med Kina

Forbud mod at importere canadisk svinekød til Kina har kostet den canadiske svineindustri dyrt.

Siden 25. juni har canadisk svinekød været no go i Kina efter en sag om hundredevis af falske eksport-certifikater, og det koster den canadiske svineproduktion mange mio. kr.

Ifølge Canadian Meat Council (CMC) har handelskonflikten foreløbigt kostet svinesektoren 510 mio. kr.

Organisationen forsøger ifølge Markedsnyt for grisekød at presse den canadiske regering til at finde en løsning hurtigst muligt.

»Vi har været tålmodige og vist respekt for regeringen. Men vi går nu ind i den tredje måned, hvor vi er udelukket for eksport til Kina. Det faktum, at kinesiske importører finder nye leverandører, gør det stadigt vanskeligere for Canada at beholde markedsandele, når importforbuddet engang ophæves. Vores investeringer og kommercielle relationer i Kina udvandes dagligt, og vores globale brand bliver negativt påvirket«, har CMC tidligere udtalt.

Canadierne må ærgre sig over den fastlåste situation, fordi eksporten af svinekød var i kraftig stigning op til 25. juni.

Tal fra Whole Hog og Statistics Canada, som Markedsnyt for grisekød har gennemgået, viser således, at eksporten af canadisk svinekød til Kina steg med 49,7 procent i første halvår af 2019 i forhold til samme periode sidste år.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle