Canadas svineeksport vokser fire procent på et år

Canada har det seneste år løftet sin eksport af svinekød med fire procent.

Det kinesiske forbrud mod import af canadisk svinekød tilbage i 2019, der kostede den canadiske svinesektor dyrt, er for længst glemt. I hvert fald fortsætter Kina med at være den største aftager af canadisk svinekød med en andel på cirka 30 procent.

Trods den store procentdel har den kinesiske interesse for svinekødet fra Canada været aftagende de seneste måneder. I 2020 blev 44 procent af det eksporterede canadiske svinekød sendt til Kina, mens andel i årets første tre måneder har været stabil omkring 30 procent.

Det er også værd at bemærke, at Kina tilbage i september 2020 aftog næsten dobbelt så store mængder svinekød og biprodukter fra Canada, som i marts 2021.

Næststørste aftager er USA, som i første kvartal af 2021 aftog omkring 20 procent af det canadiske svinekød, der blev eksporteret.

I første kvartal eksportede canadierne 303.000 tons frisk og frosset svinekød. Det er en stigning på fire procent på et år. Indregnes biprodukter lyder eksporten på 358.000 tons. En stigning på to procent på et år.

Canada eksporterer også betydelige mængder svinekød til Filippinerne og Japan.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle