Canadisk kæmpeslagteri lukket efter covid-19 udbrud

Cargills kæmpeslagteri står for en tredjedel af alle canadiske kreaturslagtninger. Efter dødsfald er det nu lukket på ubestemt tid.

Hver eneste dag køres der normalt 4.500 kreaturer til Cargills kreaturslagteri syd for canadiske Calgary.

Men de kommer dage vil hverken kreaturer - eller de flere tusinde medarbejdere, der normalt står for slagtningerne - møde op på slagteriet i den vestcanadiske delstat.

Det skyldes, at mindst en medarbejder er rapporteret død - og hele 484 tilfælde af covid-19 kan linkes til slagteriet, melder canadiske medier; herunder CBC. Størstedelen af tilfældene er blandt medarbejdere, men også deres familier er ramt.

Kritiseres for albue-afstand

Mandag tog verdens største landbrugsselskab, Cargill beslutningen om at lukke slagteriet på ubestemt tid. Dermed vil de dagligt 4.500 kreaturer - hvilket svarer omtrent til, hvad Danish Crowns Holsted-slagteri forarbejder på ugentlig basis - skulle blive hos de canadiske producenter.

De mange tilfælde har ført til kritik af Cargill fra medarbejdere og fagforeninger. Medarbejderne blev ifølge flere artikler i CBC opfordret til at møde på arbejde, selvom de viste symptomer. Og afstanden var "albue til albue", trods myndighedernes anvisninger.

Calgary-slagteriet står alene for omkring en tredjedel af de samlede canadiske kreaturslagtninger.

Også andre steder i såvel Canada som i USA har slagterier hos både Cargill, JBS, Smithfield og andre slagterier måttet indskrænke eller helt lukke for produktion som følge af udbrud af covid-19 blandt de ansatte.

 

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle