Cannabiseventyr: Tomat-kongen ansætter kloge kemikere

Fynsk gartneri ansætter eksperter og bygger gamle drivhuse om.

Mads Pedersen, der ejer tomatimperiet Alfred Pedersen & Søn ved Bellinge på Fyn, vil producere cannabis til en samlet værdi af 1,5 mia. kr. om året sammen med det canadiske selskab Aurora.

 

I alt regner han med, at der skal ansættes 40 personer i løbet af de næste få måneder. Foreløbig er der ansat fire mand - heraf tre akademikere med kemisk viden - til at håndtere den medicinske del af cannabis-produktionen: To farmaceuter, en biokemiker og en tekniker.

Farmacuterne skal fungere som bindeled mellem tomatavleren og myndighederne, blandt andet Lægemiddelstyrelsen, der administrerer andet lovgivningen om lægemidler, medicinsk udstyr og apotekter. Styrelsen både kontrollerer og godkender lægmidler og lægemiddelvirksomheder.

”Den viden, som vi har brug for inden for det farmaceutiske område, samarbejder vi med lægestyrelsen om. Og så har vi selvfølgelig en stor indsigt fra vores canadiske partner Aurora”, siger Mads Pedersen, Aurora Nordic, til fyens.dk.

Produktionen af cannabis startet til sommer, og det er planen, at cannabis-gartneriet skal have 93.000 kvadratmeter drivhuse. Hvis alt går vel, skal hele produktionsanlægget stå klar om fem år, skriver fyens.dk.

Når anlægget står færdigt, forventer Mads Pedersen, at omkring 150 medarbejdere ansat i produktionen af cannabis. Det er nogenlunde samme antal, som i dag er beskæftiget med produktionen af tomater.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle