Centrovice lander igen overskud

Rådgivningsvirksomheden Centrovice kommer ud af 2017 med et overskud på 573.000 kr. og en omsætning på knap 100 mio. kr.

På trods af store projekter rundt om i organisationen, har 2017 har 2017 været et ganske fornuftigt år, når man kigger på nøgletallene hos Centrovice på Fyn .

Virksomhedens regnskab for 2017 et overskud på 573.000 kr. og en egenkapital på 33,8 mio. kr.

"Vi er tilfredse, og vi er glade for, at vi igen kan fremvise et positivt resultat", siger Torben Povlsen, formand for Centrovice, til landbrugsavisen.dk.

Han uddyber, at bestyrelsen indstiller til, at overskuddet føres over til egenkapitalen. En del af pengene vil blive brugt til medlemsarrangementer.

Omsætningen er dog faldet en smule i løbet af året og ender således på 99,7 mio. kr. i 2017 mod 102,5 mio. kr. i 2016. Men det er der faktisk en meget positiv grund til, lyder det fra formanden.

"Vi ligger meget tæt på den omsætning, vi plejer at ligge på, hvilket er omkring de 100 mio. kr. Men til glæde for landmændene har afregningen i 2017 været positiv i forhold til landmændenes budgetter, og det har betydet, at de ikke hele tiden har skullet lave nødbudgetter. Det er vi selvfølgelig rigtig glade for - det er altid rart, når vores kunder og medlemmer er i smult vande", siger Torben Povlsen.

færre og færre landbrug

Han fortæller, at rådgivningsvirksomheden også må omstille sig til landbrugets situation med et faldende antal landbrugsbedrifter år efter år.

"2017 har generelt været et godt år for landbruget, men der er stadig en strukturudvikling, som betyder, at der bliver færre og færre landbrug år for år – også blandt vores medlemmer og kunder. Det er klart, at det betyder noget for en rådgivningsvirksomhed og forening, der primært henvender sig til landbruget", siger Torben Povlsen.

Også adm. direktør Louise Helmer er overbevist om, at selskabet skal nytænke rådgivningen fremadrettet.

"Vi oplever, at kravene til service og rådgivning ændres markant i disse år. Vi skal hele tiden arbejde på mere effektive måder at gøre tingene på, samtidig med at kunderne efterspørger rådgivning på helt nye områder", siger hun.

"Et stærkt udviklingsfokus har hjulpet os til at holde trit med denne udvikling. Eksempelvis har vi sat turbo på digitaliseringsområdet i 2017. For at leve op til lovgivningsændringer på området, og samtidig fastholde høj faglighed og kvalitet, har vi fokuseret på effektivisering af det største kerneområde i vores virksomhed, nemlig regnskabsprocessen".

ser ind i et spændende 2018

Både formand Torben Povlsen og direktør Louise Helmer er enige om, at Centrovice ser ind i et 2018 med fortsat udviklingsfokus både med hensyn til processer, yderligere digitalisering og nye rådgivningsområder -  eksempelvis inden for nye produktions- og afsætningsformer på fødevareområdet.

"Det er spændende at være en del af, og jeg er sikker på, at med afsæt i vores stærke medarbejderteam har vi fortsat et godt fundament for de kommende år", siger adm. direktør Louise Helmer.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle