Cheføkonom om konkurstal: Corona-påvirkning vil først vise sig senere

Konkurstrenden er faldende, og det skyldes gode konjunkturer, vurderer cheføkonom ved Seges.

Der er kommet nye konkurstal for branchen landbrug, skovbrug og fiskeri i maj.

De viste en nedgang til 12 konkurser i maj mod 17 samme måned året før. Målt som løbende 12 måneder er antallet af konkurser faldet til 144 i maj fra 174 ved årsskiftet. 

Både niveauet og udviklingen skal dog vurderes med forsigtighed, pointerer cheføkonom ved Seges Klaus Kaiser, da Danmarks Statistik gør opmærksom på, at der er sket en sagsophobning i Sø- og Handelsrettens samt Skifteretten, der kørte med nøddrift fra 12. marts til 26. april.

"Faldet i antallet af konkurser frem til maj er dog ikke usandsynlig, da det afspejler de relativt gode konjunkturer, der gennem et stykke tid har været i de største driftsgrene", vurderer Klaus Kaiser.

Udover den administrative forsinkelse, er der dog en generel forsinkelse i tallene i forhold til den aktuelle situation, så konkursantallet afspejler i højere grad fortiden end nutiden. 

"Vi har ganske vist set prisfald som følge af coronakrisen, men påvirkningen af antallet af konkurser ventes begrænset, da indgangen til krisen bød på ganske fornuftige priser på de største produktgrupper. Visse driftsgrene i fødevaresektoren er dog direkte ramt, såsom okse- og kalvekød, potteplanter og mink. Den påvirkning, som corona-krisen måtte medføre, vil først for alvor vise sig over og efter sommeren", siger Klaus Kaiser.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle