Cheføkonom: Stigende inflation er godt nyt for landmænd

Cheføkonom Frank Øland, Landbrug & Fødevarer, siger, at den stigende inflation peger på lysere tider for de danske landmænd og fødevarevirksomheder.

Inflationen steg til en procent i februar.  Det er den højeste inflation siden januar 2014.

Inflationen er de seneste måneder steget ganske hurtigt - fra 0,0 procent i september til 1,0 procent i februar. Det er blandt andet stigende fødevarepriser, der trækker inflationen op.

Fødevarepriserne er det seneste år steget 2,6 procent. Et markant spring opad i fødevareprisinflationen, der var på 2,0 procent i januar.

"Der er tale om en global stigning i fødevarepriserne, som nu kan mærkes af de danske forbrugere. Det er naturligvis en kedelig nyhed for forbrugerne, men til gengæld kan man så glæde sig over, at det peger på lysere tider for de danske landmænd og fødevarevirksomheder," siger cheføkonom Frank Øland, Landbrug & Fødevarer.

Desuden trækker energipriserne inflationen opad. Inflationen fraregnet energi og ikke-forarbejde fødevarer var kun på 0,6 procent i februar.

"Den stigende inflation i Danmark og euroområdet er en tidlig advarsel om, at vi på et tidspunkt får stigende renter. Det er dog ret sikkert, at vi skal ind i 2018 – og måske endda ind i 2019, før ECB begynder at hæve renten," siger økonomen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle