Cheføkonom: Vær forsigtig med aktier nu, landmænd

Det kan være klogt at drosle ned og mindske risikoen, mener Jens Schjerning, Agrocura.

Selv om han ikke ser tegn på en umiddelbart forestående ny finanskrise, opfordrer cheføkonom Jens Schjerning, Agrocura, til at være påpasselig med aktier.

»Vær påpasselig med aktier. De er i teknisk nedtrend, og selv om det godt kan snyde, kan det være klogt at drosle ned og mindske risikoen, så vær rimelig defensiv,« lyder rådet fra Jens Schjerning.

Med hensyn til økonomien er der både noget, der trækker op, og noget, der trækker ned.
Specielt beskæftigelsen i USA trækker op, men til gengæld trækker afmatningen i Kina ned sammen med den kollapsede olie.

Pas på boble

Inden for EU trækker det op på den korte bane, at ECB - den europæsike centralbank -  trykker penge, og måske vil forlænge ordningen, men her advarer Jens Schjerning om, at det kan være med til at skabe en boble.

»Hvis der er en rente på nul, og aktierne er steget med 10-20 procent om året i flere år, kan der nemt være en boble på vej.«

I en situation, hvor renten er tæt på nul, og der er usikkerhed om aktierne, anbefaler Jens Schjerning derfor en aktiv aktiestrategi eller alternativt to investeringsforeninger, der er baseret på nøgletal for konjunkturudviklingen.

Som eksempel nævner han investeringsforeningen Nykredit Balance Ibra, hvor balancen mellem aktier og obligationer styres ud fra OECDs ledende indikatorer. Han henviser også til, at Investeringsrådgivningen A/S i Herning har et tilsvarende produkt.

Modellen for de to investeringsforeninger er, at i konjunkturfaserne opsving og ekspansion placeres alle midler i aktier, mens de under nedtur placeres i obligationer og/eller kontanter. I opbremsningsfasen placeres halvdelen i aktier og halvdelen i obligationer.

På den måde minimerer man risikoen under opbremsning og nedtur, mens man er med på vognen under opsving og ekspansion.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle