Chefkonsulent om Reko-ring i Danmark: Vi vil gerne lege med, hvis nogen vil forsøge at få det i gang

For fem år siden forsøgte man at introducere Reko-ring konceptet i Danmark, men det fik ikke fat. Chefkonsulent fra Landbrug & Fødevarer Anders Nicolajsen erkender, at tiden måske er mere moden nu.

- Det kan godt være, at vi var for tidligt ude med konceptet. For i sin grove struktur, er det jo et nemt tilgængeligt koncept, som vi så store muligheder i.

Sådan fortæller Anders Nicolajsen, chefkonsulent fra Landbrug & Fødevarer, om Reko-ring konceptet. For nogle år siden forsøgte man at introducere konceptet i Danmark, hvor man blandt andet inviterede skaberen bag, den finske landmand Thomas Snellman, til at holde et oplæg på Økologikongressen. Men konceptet fik aldrig rigtig fat.

- Det er ikke noget entydigt svar på, hvorfor vi ikke gør det. Umiddelbart er det noget de fleste, både landbrug, food-services og forbrugere burde være interesserede i. Der er ret stor efterspørgsel på at handle direkte med hinanden, og på at støtte dem der gør sig umage Så jeg tror, at det enkelte svar er, at vi kommer til at se mere af det i fremtiden. Men danskerne er vanedyr, og ting skal komme i små ryk, fortæller Anders Nicolajsen.

Man handlede ellers i god tro, da man for fem år siden forsøgte at få konceptet i gang i Danmark, fortæller Anders Nicolajsen. Landbrug & Fødevarer invisterede både tid og penge, men idéen manglede opbakning fra frivillige kræfter, der skulle bære konceptet ud i virkeligheden. Det ærgede dengang og det ærger nu, så hvis der er nogen, der vil forsøge sig med idéen, skal de bare ringe, siger Anders Nicolajsen:

- Vi vil i hvert fald gerne lege med, hvis der er nogen der vil forsøge at få det i gang.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle